Kazakistan Cumhurbaşkanı Ankara'da: Tokayev ve Erdoğan bugün bir araya gelecek

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine dün akşam saatlerinde Türkiye'nin başkenti Ankara'ya geldi. Liderler bugün iki ülke arasındaki Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi'nin beşinci toplantısına başkanlık edecek.

Haber Giriş Tarihi: 29.07.2025 10:06
Haber Güncellenme Tarihi: 29.07.2025 10:06
https://www.qha.com.tr/

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine Ankara'ya geldi. Cumhurbaşkanı Tokayev beraberindeki heyet ile birlikte dün akşam saatlerinde Esenboğa Havalimanı'na indi. Tokayev, resmî törenle Erdoğan tarafından karşılandı.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev ve heyeti karşılama töreninde Millî Savunma Bakanı Yaşar Güler, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran ve Ankara Valisi Vasip Şahin yer aldı.

LİDERLER, YÜKSEK DÜZEYLİ STRATEJİK İŞBİRLİĞİ TOPLANTISINA BAŞKANLIK EDECEK

Liderler, Esenboğa Havalimanı'ndaki Şeref Salonu'nda kısa bir süreliğine görüştü. Ayrıca bugün Beştepe'de bir araya gelecek olan liderler siyasî, ekonomik, kültürel ve savunma alanlarındaki iş birliğini ele alacak. Ayrıca Tokayev ve Erdoğan, Türkiye ile Kazakistan arasındaki Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin beşinci toplantısına başkanlık yapacak.