MİT Başkanı Kalın, Kerkük'te Vali Ağa ile görüştü

MİT Başkanı İbrahim Kalın, Irak ziyaretinde Kerkük Valisi ve ITC Başkanı Mehmet Seman Ağa ile bir araya geldi.

Haber Giriş Tarihi: 01.07.2026 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 01.07.2026 15:42
https://www.qha.com.tr/

Türkiye Cumhuriyeti Millî İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Bağdat'taki temaslarının ardından beraberindeki heyetle birlikte Kerkük'e gelerek bir dizi ziyarette bulundu.

Kalın'ın Kerkük programı, Kerkük Valiliği ziyaretiyle başladı. MİT Başkanı Kalın ve beraberindeki heyet, Kerkük Valisi Mehmet Seman Ağa tarafından valilik binasında karşılandı.

Valilik ziyaretinin ardından Kalın, Irak Türkmen Cephesi (ITC) Kerkük merkezini ziyaret etti. MİT Başkanı Kalın'ı ITC Genel Merkezi'nde ITC Başkanı Mehmet Seman Ağa ve teşkilat yöneticileri karşıladı.

Teba Media'nın haberine göre; Kerkük temasları kapsamında İbrahim Kalın ve Mehmet Seman Ağa, kentin tarihî ve sembol yapılarından biri olan Kerkük Kalesi'ni de ziyaret etti. Kalın, kalede bulunan Osmanlı Subayları Mezarlığı ile Nebi Danyal Türbesi’ni de ziyaret etti. Ziyaret sırasında kendisine tarihî mekânlar hakkında bilgi verildi ve dualar edildi.