
Belçika'nın başkenti Brüksel'de 6 Mart 2025 tarihinde düzenlenen Avrupa Konseyi toplantısında Ukrayna'ya daha fazla yatırım sağlama, silah üretimi ve teslimatı konusu ele alındı.
"UKRAYNA'NIN AB İÇİNDE ÖNDE GELEN SAVUNMA ŞİRKETLERİYLE ORTAK GİRİŞiMLERE HAZIRIZ"
Bu bağlamda Ukrayna Savunma Bakanı Rüstem Umerov bu sabah Brüksel'de Avrupa Birliği (AB) Yüksek Temsilcisi Kaja Kallas ile bir araya geldi. Ukrayna'nın savunmasına destek sağlama konusunda görüşme yaptıklarını bildiren Umerov, AB'nin hava savunma füzeleri, mühimmat temini ve Ukraynalı askerlerin eğitim ve donanımı ile ilgili girişimlerine işaret etti. Bakan Umerov, "Özellikle Ukrayna'nın ve AB içinde önde gelen savunma şirketleriyle ortak girişimler kurmaya hazırız. Kaja Kallas'a ve Avrupa Birliği'ne kararlı pozisyonları ve destekleri için minnettarım." dedi.
AB TESLİMATLARI HIZLANDIRMAK İÇİN SİLAH ÜRETİMİNİ ARTIRIYOR
Öte yandan Kaja Kallas ise görüşmeye ilişkin olarak yaptığı değerlendirmede, "Ukrayna'nın savunma ihtiyaçlarını biliyoruz ve AB, teslimatları hızlandırmak için silah üretimini artırıyor. Avrupa, Ukrayna'nın ve onun acımasız Rus saldırganına karşı gösterdiği cesur direnişin yanındadır." ifadelerine yer verdi.