
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcısı James David Vance, Kremlin rejiminin bir barış anlaşması için çalışmayı reddetmesi nedeniyle ABD Başkanı Donald Trump'ın Rusya'ya karşı sabrının tükendiğini söyledi.
Vance, 24 Eylül 2025 tarihinde North Carolina’da gazetecilere yaptığı açıklamada, "Başkanın şu anda Ruslara karşı inanılmaz derecede sabırsızlandığını düşünüyorum çünkü savaşı sona erdirmek için masaya yeterince şey koyduklarını düşünmüyor." dedi.
Vance, ABD'nin "hem Ruslar hem de Ukraynalılarla inanılmaz derecede iyi niyetli müzakereler yürüttüğünü" ancak Moskova'nın aynı şeyi yapmayı reddettiğini söyledi.
RUSYA İÇİN KÖTÜ OLACAK
Trump’ın bu savaşı durdurmak için elinden gelen her şeyi yaptığını belirten Vance, “Ama bakın, eğer Ruslar iyi niyetle müzakere etmeyi reddederse, bunun ülkeleri için çok ama çok kötü sonuçlar doğuracağını düşünüyorum. Başkan da bunu açıkça belirtti." ifadelerini kullandı.
Vance, Trump'ın kendisi ile paylaştığı görüşlerinde bir pozisyon değişikliği olmadığını, Vaşington’un Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşını sona erdirme yolunda ilerlemesiyle "sahadaki gerçekliğin kabulü" olduğunu söyledi.
“BAŞKAN’IN TUTUMU DEĞİŞMEDİ”
Bununla birlikte Vance, "İkincisi, Başkan bu savaşın Rusya için kötü olduğuna dair çok fazla özgüven kazandı. Bunu sürekli söylediğimi duyuyorsunuz. Başkanın bunu sürekli söylediğini duyuyorsunuz. Savaş Rusya için kötü. Ukrayna için kötü. ABD için kötü. Cinayetlerin durmasını istiyoruz. Bu, Başkan’ın tutumu olmaya devam ediyor." şeklinde konuştu.