
Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkan Yardımcısı James David Vance 24 Ağustos 2025 tarihinde NBC News'e bir röportaj verdi. Vance, Başkan Donald Trump'ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile 15 Ağustos'ta yaptığı görüşmeden bu yana, ortaya çıkan olası sorunlara rağmen, ABD olarak Ukrayna-Rusya Savaşı’nı bitirebileceklerine inandığını söyledi.
Vance, birkaç haftadır iki taraftan da önemli tavizler gördüklerini belirtti.
Rusya’nın Ukrayna’nın batısındaki Zakarpattya bölgesinde faaliyet gösteren büyük bir ABD'li elektronik üreticisini füze saldırısıyla hedef alması hakkında da konuşan Vance, bu tür saldırılardan hoşlanmadığını söyledi. Ayrıca Vance, "Ama bu bir savaş ve bu yüzden ölümleri durdurmak istiyoruz. Ruslar hoşumuza gitmeyen birçok şey yaptı. Çok sayıda sivil öldü. Bu tür şeyleri en başından beri kınıyoruz." dedi.
Vance, Rusya'nın söz konusu saldırısını barış görüşmeleri konusunda bir engel olarak görmediğini belirtti ve müzakereler için "hâlâ çokça alan olduğu" söyledi.
“BAŞARI YOKSA YAPTIRIM VAR”
Vance, "Sonunda başarılı olacağız, yoksa duvara toslayacağız. Ve eğer duvara toslarsak, o zaman bu baskı uygulama yönünde müzakere sürecini yürüteceğiz." şeklinde ekledi.
ABD AKTİF ROL OYNAMAYA DEVAM EDECEK
Vance, Ukrayna'ya ABD askeri gönderilmeyeceği konusunda Trump'ın "çok net" olduğunu, ancak Ukraynalıların Rusya'ya karşı kendilerini savunmak için ihtiyaç duydukları güvence konusunda "aktif rol oynamaya" devam edeceklerini de kaydetti.