
Ukrayna Dışişleri Bakanı Andriy Sıbiha, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, savaşın etkilediği Ukraynalı çocuklar için yurt dışında düzenlenen dinlenme ve rehabilitasyon programlarının devam ettiğini bildirdi.
Sıbiha, bu kapsamda Türkiye’nin ev sahipliğinde 63 Ukraynalı çocuğun Ege Denizi kıyısında tatil ve rehabilitasyon imkanı bulduğunu belirtti.
Öte yandan Türkiye'de programın bu yıl ikinci kez gerçekleştirildiği kaydedildi.
"ÇOCUKLAR YİNE ÇOCUK OLABİLDİ"
Bakan Sıbiha, programa katılan çocukların savaşın gölgesinde büyüdüğünü, günlük yaşamlarında siren sesleri ve bombardıman tehdidiyle karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.
Türkiye’de ise çocukların güvenli bir ortamda dinlenme fırsatı bulduğunu belirten Sıbiha, “Koşup oynadılar, gülümsediler ve hayatın basit güzelliklerini yeniden hissettiler” değerlendirmesinde bulundu.
TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR
Ukraynalı Bakan, programın hayata geçirilmesine katkı sağlayan Türk yetkililere ve kurumlara teşekkür etti. Bu kapsamda Türkiye’deki Ukrayna diplomatik misyonlarının yanı sıra Alaçatı Turizm Derneği Başkanı Kerem Ünsal’a özel teşekkürlerini iletti.
Ayrıca Ukrayna Savaş Esirleri Koordinasyon Merkezi ile yürütülen iş birliğinin önemine dikkat çekildi.
PROGRAMLAR DEVAM EDECEK
Sıbiha, Ukrayna Dışişleri Bakanlığının savaş koşullarında çocuklara yönelik insani çalışmalarını sürdürdüğünü vurgulayarak, 2026 yılında daha fazla çocuğun benzer programlardan yararlanması için hazırlıkların devam ettiğini belirtti.
Bu tür girişimlerin, çocukların savaşın etkilerinden bir süreliğine uzaklaşmasına ve yeniden normal hayat duygusunu hissetmesine katkı sağladığı ifade edildi.