Ankara'da "Ukrayna Lezzetleri" gecesi

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği, Ukrayna mutfağını tanıtmak için Sheraton Otel'de özel bir etkinlik düzenledi. “Ukrayna Lezzetleri” adlı gecede, Ukrayna'nın millî yemeği borştan, Kırım Tatar mutfağının vazgeçilmezi çiğböreğe kadar birçok lezzet sunuldu.

Haber Giriş Tarihi: 02.09.2025 14:11
Haber Güncellenme Tarihi: 02.09.2025 14:11
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği, 31 Ağustos’ta Sheraton Ankara Hotel & Convention Center iş birliğiyle Ukrayna mutfağını tanıtan “Ukrayna Lezzetleri” (Taste of Ukraine) adlı gastronomi etkinliği tertip etti.

Etkinlik kapsamında yapılan açıklamada Büyükelçi Nariman Celâl'in eşi Leviza Celâl tarafından hazırlanan menü, klasik Ukrayna yemeklerini Kırım Tatar mutfağının özel dokunuşlarıyla bir araya getirdiği kaydedildi.

Etkinlikte, Ukrayna'nın sembolik yemeklerinden borş, Kıyiv usulü köfte, vişneli varenıkı (Ukrayna mantısı), uzvar gibi tatların yanı sıra, Kırım Tatar mutfağının meşhur çiğböreği de misafirlere sunuldu.

Türk şeflerle Ukrayna tariflerinin bir araya getirilmesiyle ortaya çıkan lezzetler büyük beğeni topladı. Özellikle Türk kaymağı ile Ukrayna’nın işgalden kurtarılan topraklarından toplanan balın buluştuğu nalısnik tatlısı büyük beğeni topladı.

Program, sıcak bir atmosferde Ukrayna müzikleri eşliğinde gerçekleşti. Konuklar arasında büyükelçiler, Türk ve yabancı diplomatlar, iş dünyası temsilcileri ve Ukrayna mutfağını merak eden davetliler yer aldı. Ayrıca United24 platformu kapsamında Ukrayna için insansız kurtarma aracı alımı amacıyla bağış toplandı.

Büyükelçi Nariman Celâl konuşmasında, “Bugün yemeklerimiz Ukrayna ruhunu ve Türk kalbini taşıyor. Bu sadece yemek değil, millî kimliğimizin bir parçası. UNESCO’nun somut olmayan kültürel miras listesine giren borş, bizim için misafirperverlik ve sıcaklığın simgesi, dünya içinse Ukrayna mutfağının kültürel mozaiğe kattığı değerin göstergesidir.” ifadelerini kullandı.

Etkinlik, sanatçılar Anastasiya Asadçıh ve Ozan Nizam’ın konseriyle son buldu.