
İşgalci Rus askerlerinin topyekûn saldırılarına karşı mücadele eden ve esir düşen 205 Ukraynalı savunmacı daha özgürlüğüne kavuştu. Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy (Volodimir Zelenski) 6 Mayıs 2025 tarihinde 205 Ukraynalının esaretten kurtarıldığını duyurdu.
Cumhurbaşkanı Zelenskıy, esaretten kurtarılanların Mariupol başta olmak üzere birçok askerî birlikten olduğunu belirtti. Zelenskıy yaptığı açıklamada, "Onlar birçok Rus bölgesine dağıtılmış, cezaevi sisteminin esiri olmuşlardı. Tek bir görevleri vardı: İnsanlığa karşı yapılan eziyeti yok etmek..." değerlendirmesini yaptı.
"ESİRLERİN KURTARILMASI İÇİN ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"
Esirlerin takas edildiğini belirten Zelenskıy, Birleşik Arap Emirlikleri'ne (BAE) ve tüm destek olanlara teşekkür etti. Zelenskıy, "Her gün halkımız için mücadele ediyoruz. Herkesin geri alınması için elimizden geleni yapacağız." dedi.