İHH’nin kış yardımları Ukrayna’ya ulaştı: İhtiyaç sahipleri için dağıtım başlıyor

Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresi, İHH İnsani Yardım Vakfının desteğiyle, kış aylarında Rus saldırılarından etkilenen Ukrayna’daki ihtiyaç sahiplerine yönelik gıda, hijyen, giyim ve jeneratörlerden oluşan insani yardımı ulaştıracak.

Haber Giriş Tarihi: 06.01.2026 14:46
Haber Güncellenme Tarihi: 06.01.2026 14:46
https://www.qha.com.tr/

İHH İnsani Yardım Vakfının kış yardımları kapsamında Ukrayna-Rusya Savaşı’ndan etkilenen Ukrayna’daki ihtiyaç sahipleri için gönderdiği 4 tırlık insani yardım Ukrayna’ya ulaştı. Yardımları teslim alan Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresi, gıda, hijyen, giyim malzemeleri ile jeneratörlerden oluşan desteğin ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması için dağıtım hazırlıklarına başladı.

Kırım Özerk Cumhuriyeti Müslümanları Dini İdaresi Başkanı Müftü Ayder Rüstemov, 5 Ocak 2026 tarihinde yaptığı açıklamada, İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından gönderilen yardım malzemelerinin teslim alındığını bildirdi. Rüstemov, yardımların Ukrayna'nın Ankara Büyükelçiliği, Kırım Cephesi ve Kırım Milli Varlık Vakfının desteğiyle uzun bir lojistik sürecin ardından ülkeye ulaştığını belirterek, “Şimdi bu yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştıracağız. Destek veren herkese müteşekkiriz. Allah kabul etsin.” dedi.

İHH UKRAYNA’YA 4 TIR YARDIM GÖNDERDİ

İHH Vakfı, 26 Aralık’ta yaptığı açıklamada, Ukrayna-Rusya Savaşı’ndan etkilenen siviller için hazırlanan dört tır insani yardımın İstanbul Tuzla’daki Emre Yerli Afet Yönetimi ve Lojistik Merkezi’nden Ukrayna’ya uğurlandığını duyurmuştu.

Yardım tırlarının içeriğinde bin 100 adet gıda kolisi, çocuk bezi, kadın hijyen ürünleri, ıslak mendil, şampuan ve sabun gibi hijyen malzemeleri ile kışlık yün fanilalar bulunuyor. Ayrıca, elektrik kesintilerinin yoğun yaşandığı bölgelerde kullanılmak üzere 157 adet jeneratörün yanı sıra bot ve mont da gönderildi.

Tırları uğurlama programında konuşan İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Osman Atalay, vakfın kış yardım çalışmalarını başlattığını belirterek, “Bugün Ukrayna’ya jeneratör, gıda, hijyen ve giyim malzemelerinden oluşan dört tır yardım gönderiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Ukrayna'nın İstanbul Başkonsolosluğu Ekonomi Ateşesi Artem Popov da yapılan yardımlar dolayısıyla İHH’ya teşekkür ederek, özellikle jeneratörlerin savaş nedeniyle sık yaşanan elektrik kesintileri karşısında büyük ihtiyaç olduğunu vurguladı.