İşgalci Rus ordusu Dnipropetrovsk'ı hedef aldı!

İşgalci Rusya 13 Aralık'ı 14 Aralık'a bağlayan gece Ukrayna'nın Dnipropetrovsk bölgesine hava saldırısı gerçekleştirdi.

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2025 09:38
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2025 09:38
https://www.qha.com.tr/

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı 24 Şubat 2022’de başlattığı topyekûn savaş tüm acımasızlığıyla devam ediyor. İşgalci Rusya 13 Aralık'ı 14 Aralık'a bağlayan gece Ukrayna'nın Dnipropetrovsk bölgesini hedef aldı.

Dnipropetrovsk Bölgesi Askeri İdaresi Başkan Vekili Vladıslav Hayvanenko, açıklamada, Pavlohrad ilçesine bağlı Mejıritska'ya gerçekleştirilen füze saldırısı sonucu bir yeme-içme işletmesinin hasar gördüğünü belirtti.

Nikopol ilçesinde ise Rus güçlerinin silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) saldırılar düzenlediğini ve topçu atışları gerçekleştirdiğini aktaran Hayvanenko, ilçe merkezi ile Marganets ve Pokrovske yerleşim yerlerinin saldırılardan etkilendiğini kaydetti.

Öte yandan Sınelnıkove ilçesine bağlı Slavhorod ve Bohınivka yerleşim bölgelerinin de SİHA’larla hedef alındığı, bir özel mülkte yangın çıktığı bildirildi. Ayrıca saldırılar sonucu çıkan yangında bir müstakil ev tamamen yanarken, iki evin daha hasar gördüğü, bazı araçların zarar gördüğü ve elektrik hatlarının etkilendiği ifade edildi.