İşgalci Rusya, Ukrayna'nın kuzeyini vurdu: En az 3 yaralı!

Son 24 saatte Ukrayna'nın Jıtomır ve Sumı bölgelerini defalarca kez vuran işgalci Rusya'nın, en az 3 sivilin yaralanmasına sebep olduğu bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 23.09.2026 10:43
Haber Güncellenme Tarihi: 23.09.2026 10:43
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rusya, Ukrayna’nın kuzeyini hedef almaya devam ediyor.

Son 24 saatte Jıtomır (Zhytomyr) ve Sumı (Sumy) bölgelerine düzenlenen saldırılar sonucu en az 3 sivil yaralandı.

RUSYA, JITOMIR BÖLGESİNDEKİ BİR SANAYİ TESİSİNİ VURDU

Ukrayna Devlet Güvenlik Servisinin (DSNS) resmî sosyal medya hesabından yayımlanan açıklamaya göre Jıtomır bölgesindeki bir tesisin vurulması sonucu en az 2 sivil yaralandı.

Yaralıların tedavi altına alındığı bildirilirken tesiste çıkan yangının kontrol altına alındığı ve saldırı sonucu oluşan enkazın temizlendiği aktarıldı.

SUMI BÖLGESİ, RUSYA TARAFINDAN EN AZ 40 DEFA BOMBALANDI

Sumı Bölgesi Askerî İdaresi Başkanı İhor Kalçenko (Igor Kalchenko) ise resmî sosyal medya hesabından paylaştığı açıklamada, Rusya’nın bölgedeki 15 sivil yerleşimi en az 40 kez hedef aldığını bildirdi.

Silahlı insansız hava araçları (SİHA), havan topları, topçu sistemleri ve güdümlü hava bombaları (KAB) ile düzelenen saldırılar sonucu en az bir sivilin yaralandığını aktaran Kalçenko, altyapıda hasarın oluştuğunu da dile getirdi.