
Rus işgal güçleri, 8 Temmuz sabahı erken saatlerde Herson şehrinde sivilleri taşıyan bir minibüsü silahlı insansız hava aracıyla (SİHA) hedef aldı. Saldırıda bir kadın hayatını kaybederken, biri ağır olmak üzere en az 6 sivil yaralandı.
Herson Şehri Askerî İdaresi Başkanı Yaroslav Şanko, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, saldırının sabah saat 07.00 sularında kentin Korabelnıy ilçesinde meydana geldiğini duyurdu. Açıklamaya göre, işe giden sivillerin bulunduğu minibüse yönelik düzenlenen acımasız SİHA saldırısında bir kadın olay yerinde hayatını kaybetti. Saldırı sırasında otobüs şoförü patlamanın şiddetiyle beyin sarsıntısı geçirirken, yolcu otobüsü ise tamamen kullanılamaz hale geldi.
Şanko ayrıca, patlamanın etkisiyle yaralanan 5 sivilin hastanelere ulaştırıldığını belirtti. Bir yaralının durumunun kritik olduğu aktarıldı.
HERSON’A YÖNELİK SALDIRILAR SÜRÜYOR
Ukrayna resmî makamlarının verilerine göre, Rus ordusu son 24 saat içinde Herson bölgesi genelinde tam 47 yerleşim birimini topçu, füze ve SİHA’larla yoğun ateş altına aldı. Bu saldırılar neticesinde bölge genelinde 18 sivil yaralanırken; sivil altyapıya yönelik yıkımın bilançosu da ağırlaştı. Bombardımanlarda çok katlı bir bina, 8 müstakil ev, bir tarım işletmesi, bir mağaza, bir akaryakıt istasyonu, bir ambulans ve çok sayıda şahsi araç isabet alarak ciddi hasar gördü.