Rusya’dan Harkiv’e SİHA saldırısı: 5 ölü, aralarında 2 çocuk var

İşgalci Rusya Ukrayna'nın sivil yerleşim yerlerini bombalamayı sürdürüyor. Rus ordusunun bu sabah Harkiv kentine düzenlediği SİHA saldırısında 2'si çocuk en az 5 kişi hayatını kaybetti.

Haber Giriş Tarihi: 18.08.2025 10:54
Haber Güncellenme Tarihi: 18.08.2025 10:54
https://www.qha.com.tr/

Rusya, bu sabah Ukrayna’nın Harkiv kentine “Geran-2” tipi kamikaze silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) saldırı düzenledi. Rus ordusuna ait 4 adet SİHA'nın 5 katlı bir apartmana isabet etmesi sonucu binada büyük hasar oluştu ve yangın çıktı.

Harkiv Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Oleh Sinehubov’un verdiği bilgilere göre, saldırıda 5 kişi hayatını kaybetti. Ölenler arasında 1,5 yaşında bir kız ve 16 yaşında bir erkek çocuk da bulunuyor. İlk belirlemelere göre 20 kişi yaralandı; yaralıların 6’sı çocuk.

Sinehubov, saldırının ardından yaptığı açıklamada, “Düşman, Harkiv’in İndustriyalnıy semtindeki 5 katlı apartmana 4 adet Geran-2 tipi SİHA ile saldırdı. Binanın birinci, üçüncü ve beşinci katlarındaki dairelerde yangın çıktı. Duvarlar çöktü, ağır yıkımlar meydana geldi.” ifadelerini kullandı.

Olay yerinde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Öte yandan kentte düzenlenen SİHA saldırısı sonucu toplam 6 apartman ve 15 aracın hasar gördüğü bildirildi.