
Rusya’nın Ukrayna’ya karşı yürüttüğü işgalci saldırılar, kritik ve sivil altyapıyı hedef almaya devam ediyor. Odesa Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Oleh Kiper, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, 8 Ekim’i 9 Ekim’e bağlayan gece Rus ordusunun Odesa bölgesine silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) saldırı düzenlediğini bildirdi.
Kiper’in açıklamasına göre, hava savunma kuvvetleri çoğu hedefi imha etti ancak yine de sivil, liman ve enerji altyapılarında hasar meydana geldi.
Saldırı sonucu iki özel konutta, bir akaryakıt istasyonu idari binasında ve limanda yangın çıktı. Ayrıca dört ev hasar gördü. Limanda bitkisel yağ ve ahşap pelet yüklü konteynerler alev aldı. İlk belirlemelere göre beş kişi yaralandı.
Saldırının ardından bölgede 30 binden fazla abone elektriksiz kaldı. DTEK enerji şirketi, Odesa bölgesindeki enerji tesislerinden birinin ağır hasar gördüğünü ve onarım çalışmalarının uzun süreceğini bildirdi.
Acil durum ve kurtarma ekipleri hasarın giderilmesi için çalışırken, güvenlik birimleri Rusya’nın sivillere yönelik suçunu belgelemeye başladı.