
Rusya, Ukrayna’nın bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü topyekûn işgal girişimi ve saldırılarıyla birlikte 24 Şubat 2022 tarihinden bu yana hedef alıyor.
Ukrayna'nın doğusunda bulunan Donetsk ve güneyinde bulunan Zaporijjya (Zaporizhzhia) bölgeleri ise gün içinde Rus saldırılarının merkezinde oldu.
DONETSK BÖLGESİNDEKİ SALDIRILARDA BİRÇOK SİVİL ENKAZ ALTINDA KALDI
Donetsk Bölgesi Polis Teşkilatının resmî sosyal medya hesabı üzerinden yayımlanan açıklamada bölgenin Kramatorsk ilçesinde sabaha karşı düzenlenen 6 saldırıda en az 2 sivilin hayatını kaybettiği, 4 kişinin ise yaralandığı bildirildi.
Enkaz altında kalan siviller polis ve arama kurtarma ekipleri tarafından kurtarıldı. Hayatını kaybeden sivillerin 65 yaşındaki bir erkek ile kimliği henüz belirlenemeyen başka bir sivil olduğu kaydedildi.
Yaralılar arasında 41 yaşındaki bir erkek ile 22, 32 ve 60 yaşlarında 3 kadın bulunduğu belirtilirken saldırılar sonucunda 12 apartman ile 2 idari binanın hasar gördüğü aktarıldı.
ZAPORİJJYA BÖLGESİNDE SAVAŞIN GETİRDİĞİ ZORLU YAŞAM KOŞULLARI DEVAM EDİYOR
Zaporijjya Bölgesi Askerî İdaresi Başkanı İvan Fedorov ise resmî sosyal medya hesabı üzerinden yayımladığı açıklamada, Rusya’nın güdümlü hava bombalarıyla (KAB) bölge merkezini hedef aldığını belirtti.
Saldırılar sonucu bir sivil hayattan koparıldı, 5 kişi ise yaralandı. Konutlar ve diğer binalar ise hasar aldı.