Rusya, Harkiv bölgesine saldırdı: 2 ölü, yaralılar arasında 2 aylık bir bebek ve bir çocuk var!

İşgalci Rusya’nın, Ukrayna’nın Harkiv bölgesini hedef alması sonucu 2 kişi hayatını kaybederken biri 2 aylık bir bebek, diğeri 8 yaşındaki bir çocuk olmak üzere 24 kişi ise yaralandı.

Haber Giriş Tarihi: 21.10.2026 14:14
Haber Güncellenme Tarihi: 21.10.2026 14:14
https://www.qha.com.tr/

Rus saldırıları nedeniyle Ukrayna’nın doğusundaki insani durum ağırlaşıyor.

İşgalci Rusya, Ukrayna’nın Harkiv (Kharkiv) bölgesinde bulunan 14 sivil yerleşimi son bir günde defalarca hedef aldı.

SALDIRILARDA 2 AYLIK BİR BEBEK VE 8 YAŞINDAKİ BİR KIZ ÇOCUĞU YARALANDI!

Harkiv Bölgesi Askerî İdaresi Başkanı Oleh Sınehubov (Oleg Synegubov), resmî sosyal medya hesabından yayımladığı açıklamada, saldırılar sonucu aralarında en az 2 sivilin hayatını kaybettiğini, aralarında 2 çocuğun da bulunduğu en az 24 sivilin ise yaralandığını bildirdi.

Sınehubov, yaralanan çocukların 2 aylık bir erkek bebek ile 8 yaşındaki bir kız çocuğu olduğuna dikkat çekti.

Rusya’nın, bölgeyi 2 füze, bir çok namlulu roketatar silah sistemi (MLRS), 2 Molniya tipi silahlı insansız hava aracı (SİHA), 9 FPV tipi SİHA ve diğer 33 SİHA ile hedef alması sonucu elektrik şebekeleri, konutlar, araçlar, işletmeler, bir çiftlik, çocuklara hizmet verilen bir kurum ve diğer altyapı unsurları hasar aldı.

RUS İŞGALCİLERLE BİR GÜNDE 269 ÇATIŞMA YAŞANDI

Öte yandan, bir gün içerisinde 163 sivil tahliye edilirken Rus işgalcilerle ise 269 çatışma yaşandı.

Güney Slobojanske (Slobozhanske) yönünde, Rus ordusunun düzenlediği 13 saldırı geri püskürtülürken Rus askerleri, 11 diğer sivil yerleşim civarında da saldırılar düzenledi. Kupyansk istikametinde ise Rus işgalciler, 2 yönde saldırı girişiminde bulunarak Ukrayna askerlerinin mevzilerini 8 kez hedef aldı.