
İşgalci Rus ordusu, 18 Ekim’i 19 Ekim’e bağlayan gece Kıyiv bölgesine balistik ve seyir füzelerinin yanı sıra silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) geniş çaplı bir hava saldırısı düzenledi. Saldırıda en çok zarar gören yerleşim yerlerinden İrpin’de bir kişi hayatını kaybetti, 3’ü çocuk 6 sivil yaralandı.
İrpin Belediyesi Birinci Başkan Yardımcısı Oleksandr Paşçınskıy, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada İrpin kentinde müstakil evlerin yer aldığı yerleşim bölgesine doğrudan Rus füzesinin isabet ettiğini belirterek, saldırı sonucu bir kadının hayatını kaybettiğini duyurdu.
Ayrıca İrpın kentindeki saldırıda 3’ü çocuk olmak üzere 6 kişinin yaralandığı, 3 kişinin ise kayıp olduğu ve enkaz altında arama kurtarma çalışmalarının aralıksız sürdüğü bildirildi. Bununla birlikte kentteki bir işletmenin sahasında çıkan yangını söndürme çalışmaları devam ediyor.
BUÇA VE VIŞHOROD İLÇELERİNDE AĞIR TAHRİBAT
Kıyiv Bölgesi Askerî İdaresi Başkanı Tımur Tkaçenko, gece boyunca süren bombardımanın sonucunda Buça ve Vışhorod ilçeçerinde de tahribatın meydana geldiğini bildirdi. Tkaçenko’nun aktardığına göre Buça ilçesinde, Rus saldırısı sonucunda 11 müstakil ev, 6 araç, bir üretim ve depo tesisi ile bir eğitim kurumu hasar gördü. Çevredeki apartmanların camları patladı. Vışhorod ilçesinde ise 5 araç, bir müstakil ev ve bir altyapı tesisi mühimmat isabeti ve şarapnel parçaları nedeniyle zarar gördü.
Tımur Tkaçenko, "Her saldırının ardında yıkılan yuvalar, insan hayatları ve sevdikleri için duyulan korku var. Şu an en önemli görevimiz mağdur olan insanlara yardım etmektir. Tüm acil durum ekipleri sahalarda aralıksız çalışmaktadır." açıklamasında bulundu.