
İşgalci Rus ordudusu, 22 Şubat’ı 23 Şubat’a bağlayan gece Ukrayna’nın Odesa ketine saldırdı. Enerji altyapısı, sanayi ve sivil altyapısının hedef alındığı saldırıda 2 kişi hayatını kaybetti ve en az 3 kişi yaralandı.
Odesa Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Oleh Kiper sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Rus ordusunun Odesa bölgesini yine silahlı insansız hava araçlarıyla (SİHA) hedef aldığını bildirdi. Saldırılarda sanayi tesisleri, enerji altyapısı ve sivil altyapı tesisleri vuruldu. Üretim ve depo alanları, idari binalar, bir oto yedek parça mağazası ile araçlar hasar gördü.
Bir SİHA’nın apartman dairesine isabet ettiği ancak patlamadığı belirtildi.
Saldırı sonucu çıkan yangınların itfaiye ekiplerince kısa sürede söndürüldüğü, bölgede acil yardım ve belediye ekiplerinin hasarın giderilmesi için çalışmalarını sürdürdüğü kaydedildi.