Rusya, Sumı ve Çernihiv bölgelerini vurdu: 13 yaralı!

Ukrayna’nın kuzeyine yönelik saldırılar düzenleyen işgalci Rusya’nın Sumı ve Çernihiv bölgelerini hedef alması sonucu en az 13 sivil yaralandı. Ayrıca, 9 büyükbaş hayvan telef olurken altyapı ise hasar aldı.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2026 10:51
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2026 11:07
https://www.qha.com.tr/

Rusya, Ukrayna’nın bağımsızlığını ve toprak bütünlüğünü 24 Şubat 2022 tarihinden bu yana topyekûn işgal saldırılarıyla hedef alıyor.

Ukrayna’nın kuzeyinde bulunan Sumı (Sumy) ve Çernihiv (Chernihiv) bölgelerinin işgalci Rusya tarafından ateş yağmuruna tutulması sonucu ise en az 13 sivil yaralandı, altyapı unsurlarında ise hasar meydana geldi.

SUMI BÖLGESİNDEKİ 25 SİVİL YERLEŞİM EN AZ 60 KEZ VURULDU

Sumı Bölgesi Askerî İdaresi Başkanı İhor Kalçenko (Igor Kalchenko), resmî sosyal medya hesabı üzerinden saldırılara ilişkin açıklamada bulundu.

Rusya’nın gün boyunca düzenlediği saldırılar sonucu en az 9 sivilin yaralandığını aktaran Kalçenko, müstakil evler, depo binaları, araçlar ve diğer altyapı unsurlarının hasar aldığını bildirdi.

Rusya, bölgedeki 25 sivil yerleşim yerini silahlı insansız hava araçları (SİHA), topçu sistemleri, havan topları, çok namlulu roketatar silah sistemleri (MLRS) ve güdümlü hava bombaları (KAB) ile en az 60 kez hedef aldı.

Öte yandan, bölgenin cephe hattına yakın konumlarından 7 sivil tahliye edildi.

ÇERNİHİV BÖLGESİNDEKİ SALDIRILAR SONUCU ÇİFTLİK HAYVANLARI TELEF OLDU

Çernihiv Bölgesi Askerî İdaresi Başkanı Vyaçeslav Çaus (Vyacheslav Chaus) da resmî sosyal medya hesabından saldırılarla ilgili gelişmeleri aktardı.

Rusya, Semenivka ve Kulıkivka (Kulykivka) semtlerini Gerbera ve Geran tipi SİHA’larla hedef aldı. Saldırılar sonucu bir sanayi tesisinin hangarı, bir altyapı unsuru ve bir çiftlik hasar gördü. Söz konusu çiftliğe düzenlenen saldırı sonucu en az 9 büyükbaş hayvan telef oldu.

Ayrıca, Semenivka semtine bağlı bir köyde bulunan yerleşim noktalarının vurulması sonucu en az 4 sivil yaralandı, evler ise hasar aldı.