
Rusya, 15 Ocak’ı 16 Ocak’a bağlayan gece bir kez daha Ukrayna’nın Jıtomır bölgesindeki kritik altyapıyı hedef aldı.
Jıtomır Bölgesi Askeri İdaresi Başkanı Vitaliy Buneçko, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada Rus ordusunun, gece saatlerinde Jıtomır bölgesindeki Korosten ilçesinde yer alan kritik altyapı tesislerine saldırdığını aktararak, “Düşman yaklaşık bir haftadır Jıtomır bölgesindeki kritik altyapıya sistematik saldırılar düzenliyor.” ifadelerini kullandı.
Saldırılar sonucu can kaybı ya da yaralanma yaşanmadığını vurgulayan Buneçko, tüm özel ve acil durum ekiplerinin hızlı ve profesyonel şekilde müdahale ettiğini, hasarın giderilmesi için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.
Bir önceki gece de, Rus ordusu Jıtomır ve Korosten ilçelerindeki kritik altyapı tesislerine saldırılar düzenlemişti. Saldırılar sonucu bölgenin bir kısmı elektriksiz kalmıştı.