
Rusya’nın Ukrayna’ya karşı 24 Şubat 2022’de başlattığı topyekûn savaş kesintisiz şekilde sürüyor. Ukrayna’nın Sumı şehri ve yakın yerleşim yerleri genelinde 18 Nisan'ı 19 Nisan'a bağlayan gece, Rus ordusunun gerçekleştirdiği yoğun saldırılarda 1 sivil hayatını kaybetti, 7 kişi yaralandı.
Sumı Bölge Askerî İdaresi tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, Rus güçlerinin son 24 saat içinde bölgedeki 31 yerleşim yerine 70’ten fazla saldırı düzenlediği bildirildi.
FARKLI BÖLGELERDE YARALILAR VAR
Seredına-Buda yerleşiminde havan saldırısı sonucu 51 ve 73 yaşlarında iki erkeğin yaralandığı aktarıldı.
Sumı kentinde silahlı insansız hava aracı (SİHA) saldırısı sonucu 51 ve 34 yaşlarında iki kişinin yaralandığı kaydedildi.
Verhnosırovatka yerleşiminde SİHA saldırısında 53 yaşındaki bir kadın ile 58 yaşındaki bir erkeğin yaralandığı, ayrıca 18 Nisan gecesi düzenlenen başka bir SİHA saldırısında 72 yaşındaki bir kadının da yaralandığı bildirildi.
ALTYAPI HASAR GÖRDÜ
Sumı Bölge Askerî İdaresinin açıklamasında, topçu sistemleri, çok namlulu roketatarlar, FPV SİHA'lar, SİHA’lar ve güdümlü hava bombalarının kullanıldığı ifade edildi.
Çatışmalar sonucunda konutlar, bir idari bina, iki kültür kurumu, çeşitli ticari yapılar ve araçların hasar gördüğü aktarıldı.