Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliği, Sumı saldırısını kınadı

Rusya, 13 Nisan 2025 tarihinde Ukrayna'nın Sumı bölgesine balistik füzelerle saldırdı. Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliği saldırıyı kınadı ve Ukrayna halkına başsağlığı diledi.

Haber Giriş Tarihi: 14.04.2025 10:33
Haber Güncellenme Tarihi: 14.04.2025 10:33
https://www.qha.com.tr/

İşgalci Rusya, 13 Nisan 2025 tarihinde Ukrayna'nın Sumı şehrine balistik füzelerle saldırdı. Son yapılan açıklamalara göres saldırı nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 34'e yükselirken, 15'i çocuk toplam 117 kişi yaralandı. 

Türkiye'nin Kıyiv Büyükelçiliği, gerçekleşen saldırı hakkında yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Ukrayna'nın Sumı kentine bu sabah gerçekleştirilen balistik füze saldırısı neticesinde aralarında çocukların da bulundugu 30'dan fazla kişinin hayatını kaybetmiş, 100'den fazla kişinin yaralanmış olmasından derin üzüntü duyuyor, saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Ukrayna halkına başsağlığı, yarallara acil şifalar diliyoruz." ifadeleri yer aldı.

SUMI SALDIRISI

İşgalci Rusya, 13 Nisan 2025 tarihinde Ukrayna'nın Sumı bölgesine balistik füzelerle saldırdı. Saldırı, Hristiyanlar için önemli bir gün olan Dallar Bayramı'nda gerçekleştirildi.

Ukrayna Devlet Acil Durumlar Servisi tarafından yapılan son açıklamalara göre, bölgeye gerçekleştirilen balistik füze saldırısı sonucunda 34 kişi hayatını kaybetti. Yaralı sayısı ise 15'i çocuk olmak üzere 117 kişiye yükseldi.