
Ukrayna Hava Kuvvetleri, 7 Temmuz’u 8 Temmuz’a bağlayan gece işgalci Rus kuvvetlerinin 54 silahlı insansız hava aracından (SİHA) 34'ünü etkisiz hâle getirdi.
Ukrayna Hava Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada; işgalci Rusya’nın, Kursk bölgesinden dört adet karadan havaya güdümlü füze (S-300/400) ve Kursk, Oryol ve işgal altında olan Kırım’dan Şâhid tipi SİHA ve çeşitli türlerdeki SİHA’lar ile saldırdığı belirtildi. İşgalci Rusya bir gecede 54 adet SİHA ile Ukrayna’ya saldırdı.
8 Temmuz saat 8.00 itibarıyla Ukrayna hava savunması, ülkenin kuzey ve güney bölgelerinde 34 SİHA’yı imha etti. 26 SİHA ateş gücü ile düşürülürken, sekizi elektronik harp (EW) sistemleri tarafından imha edildi veya etkisiz hâle getirildi.