
Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Ukrayna ordusunun cephede "mevzi kaybettiği" ve bu yüzden Rusya içinde "terör eylemlerine" başvurduğu yönündeki iddialarını net bir şekilde reddetti. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heorhiy Tıhıy, Kremlin'in sahadaki gerçeklerden kopuk söylemlerini ironik bir dille eleştirerek, Rusya’nın dört yılı aşkın süredir devam eden topyekûn işgal girişiminde stratejik hedeflerinin hiçbirine ulaşamadığını sert bir dille hatırlattı.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün Rus propaganda haber kanallarından Rossiya-24’e verdiği röportajda, Rusya'nın Ukrayna birliklerinin "cephe hattında mevzi kaybettiğini" gördüğünü ve bu nedenle Ukrayna'nın "Rusya içinde terörizme başvurduğunu" ileri sürdü.
"GERÇEKLİK: HIZLI ZAFER İSTEDİNİZ AMA HÇBİR HEDEFE ULAŞAMADINIZ”
Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcü Georgiy Tıhıy, Putin’in iddialarına karşı cephedeki ve Rusya içindeki acı gerçekleri çarpıcı verilerle ortaya koydu. Tıhıy, Putin’e doğrudan seslendiği dikkat çekici açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
Savaşı kazanmak üzereymişsiniz gibi konuşuyorsunuz, hem de 5 yıldır... Gerçekler ise şu: Hızlı bir zafer elde etme amacıyla saldırgan bir işgal savaşı başlattınız; 4 yılı aşkın sürede 1,3 milyon insan kaybettiniz ama tek bir hedefinize bile ulaşamadınız. Sizin o yavaş ilerleyişiniz artık tamamen durdu ve savaş her geçen gün daha fazla kendi topraklarınıza geri dönüyor.
KREMLİN KENDİNİ MAĞDUR OLARAK GÖSTERMEYE ÇALIŞTI UKRAYNA NET CEVAP VERDİ
Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Rusya'nın cephedeki lojistik çöküşü ve sınır bölgelerinde sivil-askeri altyapısının vurulmasını "terörizm" olarak nitelendirip mağduriyet yaratmaya çalışmasını militarist bir acizlik olarak değerlendirdi. Sözcü Tıhıy, Ukrayna ordusunun savunma hatlarını koruduğunu ve Rusya'nın petrol rafinerileri ile askeri lojistik merkezlerine yönelik operasyonların, işgalciyi kendi evinde vurarak savaşı Kremlin'in kapısına kadar taşıdığını vurguladı.