Ukrayna, Kursk'taki Rus hava üssünü hedef aldı: MiG-29 ve Pantsir-S1 vuruldu!

Ukrayna Genelkurmay Başkanlığı, Kursk bölgesindeki Halino Hava Üssü'ne düzenlenen saldırıda Rusya'ya ait bir MiG-29 savaş uçağı ile Pantsir-S1 hava savunma sisteminin vurulduğunu açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2026 16:38
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2026 16:38
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı, Rusya'nın Kursk bölgesindeki Halino Hava Üssüne düzenlenen operasyonda bir MiG-29 savaş uçağı ile bir Pantsir-S1 hava savunma sistemini vurduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığının yaptığı açıklamada, operasyonun 15. Ayrı Topçu Keşif Tugayı "Çornıy Lis" (Kara Orman) tarafından başarıyla gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, saldırı sonucu Halino Hava Üssü'nde bulunan MiG-29 savaş uçağı ile Pantsir-S1 uçaksavar füze ve topçu sisteminin hedef alındığı ifade edildi. Operasyona ilişkin görüntüler de kamuoyuyla paylaşıldı.

Ukrayna ordusu, daha önce de geçici işgal altındaki Herson bölgesinde Rusya'ya ait "Bussol-S" radar istasyonunu, mühimmat depolarını, silahlı insansız hava aracı (SİHA) kontrol merkezlerini ve diğer askerî hedefleri vurduğunu duyurmuştu.