Ukrayna, Rusya'nın en büyük rafinerilerinden biri olan Volgograd Petrol Rafineresini vurdu!

Ukrayna ordusu, Rusya'nın Volgograd kentinde bulunan Lukoil-Volgogradneftepererabotka Petrol Rafinerisini vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 31.07.2026 11:18
Haber Güncellenme Tarihi: 31.07.2026 11:24
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri, 31 Temmuz gecesi Rusya'nın Volgograd kentinde bulunan Lukoil-Volgogradneftepererabotka Petrol Rafinerisi ile birlikte Rus ordusuna ait çeşitli askerî hedeflere yönelik saldırılar düzenledi.

Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, saldırıda Rusya'nın en büyük petrol rafinerilerinden biri olan Volgograd Rafinerisi isabet aldı. Tesisin bulunduğu bölgede yangın çıktığı doğrulanırken, hasarın boyutunun belirlenmesine yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

RUS ORDUSUNA YAKIT SAĞLAYAN TESİS HEDEF ALINDI

Genelkurmay Başkanlığı, yıllık yaklaşık 15 milyon ton petrol işleme kapasitesine sahip olan rafinerinin otomotiv benzini, dizel yakıt ve havacılık yakıtı ürettiğini belirtti. Açıklamada, söz konusu tesisin Rus Silahlı Kuvvetlerinin yakıt ihtiyacının karşılanmasında önemli rol oynadığı ifade edildi.

ELEKTRONİK HARP SİSTEMİ VE MÜHİMMAT DEPOSU DA VURULDU

Ukrayna ordusu, işgal altındaki Lugansk bölgesinin Holubivka yerleşimi yakınlarında bulunan Rus ordusuna ait "Pole-21" elektronik harp (EH) sistemini de hedef aldığını açıkladı.

Bunun yanı sıra, işgal altındaki Kırım'ın Naumivka bölgesindeki bir mühimmat deposu ile Donetsk bölgesindeki Bahmut yakınlarında bulunan Rus birliklerine ait bir komuta merkezinin de vurulduğu bildirildi.

VOLGOGRAD'DA YANGINLAR ÇIKTI

Bununla birlikte saldırının ardından Volgograd'da bulunan Wildberries lojistik merkezinde de yangın çıktı. Aynı gece petrol rafinerisinin de saldırıya uğradığı ve bölgede büyük çaplı yangınların meydana geldiği aktarıldı.

Açıklamada, operasyonun sonuçlarına ilişkin hasar tespit çalışmalarının sürdüğü belirtildi.