
Ukrayna, ABD ve Rusya arasında 17 Şubat’ta gerçekleşen kritik üçlü zirvenin ilk turu tamamlanırken, Ukrayna tarafı müttefikleriyle stratejik bir eşgüdüm toplantısı gerçekleştirdi. Ukrayna Millî Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Rüstem Umerov; ABD, Fransa, Birleşik Krallık, Almanya, İtalya ve İsviçre temsilcileriyle bir araya gelerek müzakere masasındaki son durumu paylaştı.
Toplantının ardından sosyal medya üzerinden açıklama yapan Umerov, müttefikler arasındaki ortak vizyonun altını çizdi. 17 Şubat turunun sonuçlarını masaya yatırdıklarını belirten Umerov, şu ifadeleri kullandı:
ABD ve Avrupalı ortaklarımızla gerçekleştirdiğimiz ayrı bir toplantıyı tamamladık. Bugünkü müzakerelerin sonuçları ele alındı ve sonraki adımlara yönelik yaklaşımlar koordine edildi. Ukrayna, ABD ve Avrupa arasında ortak bir vizyon ve eylem koordinasyonunu sürdürmek hayati önem taşıyor. Sonuca dair ortak bir sorumluluk bilinci mevcut. Çalışmaya devam ediyoruz.
Cenevre'deki ilk gün temaslarının sona ermesinin ardından, müzakerelerin 18 Şubat sabahı itibarıyla daha teknik bir boyuta taşınacağı bildirildi.