
Ukrayna Millî Güvenlik ve Savunma Konseyi Sekreteri Rüstem Umerov, Florida’da Amerika Birleşik Devletleri (ABD) yetkililerle gerçekleştirilen görüşmelerin müzakere sürecinin bir parçası olarak sürdüğünü bildirdi.
Umerov, görüşmelere Ukrayna tarafından Halkın Hizmetkârı Partisi Meclis Grubu Başkanı David Arahamia, Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Kırılo Budanov (Kyrylo Budanov) ve Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkan Yardımcısı Serhiy Kıslıtsya katıldığını belirtti.
ABD heyetinde ise ABD Başkanı’nın Özel Temsilcisi Steve Witkoff, Jared Kushner, Beyaz Saray Kıdemli Danışmanı Josh Gruenbaum ile ABD Dışişleri Bakanlığı Kıdemli Politika Danışmanı Chris Curran yer aldı.
MÜZAKERE BAŞLIKLARI VE SONRAKİ ADIMLAR ELE ALINDI
Taraflar, görüşmede müzakere sürecindeki temel konuları ve izlenecek sonraki adımları değerlendirdi.
Açıklamada, somut sonuçlara ulaşılması amacıyla tarafların yaklaşımlarının uyumlaştırılmasına özel önem verildiği vurgulandı.
ZELENSKIY’E RAPOR SUNULDU
Görüşmelerin ilk gününün ardından Ukrayna heyetinin, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy’e süreç hakkında bilgi verdiği bildirildi.
GÖRÜŞMELER DEVAM EDECEK
Umerov, ABD’nin sürece katkılarına teşekkür ederek, müzakerelerin ertesi gün de devam edeceğini kaydetti.