Zelenskıy: 15 Mayıs’ta Ankara’dayım, Putin’le görüşmeye hazırım

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskıy, 15 Mayıs'ta Ankara'da Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceğini duyurdu. Ayrıca Putin'le de Türkiye'de görüşmeye hazır olduğunu yineledi.

Haber Giriş Tarihi: 13.05.2025 17:23
Haber Güncellenme Tarihi: 13.05.2025 17:23
https://www.qha.com.tr/

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 15 Mayıs’ta Ankara’da Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geleceğini açıkladı. Zelenskıy, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le de Türkiye’de görüşmeye hazır olduğunu bir kez daha teyit etti.

ZELENSKIY, GEREKİRSE ANKARA'DAN İSTANBUL'A GEÇECEK

Kıyiv’de 13 Mayıs 2025 tarihinde düzenlediği basın toplantısında konuşan Zelenskıy, perşembe günü Ankara’ya resmî ziyaret gerçekleştireceğini aktardı. Ayrıca Putin’in Ankara yerine İstanbul’a gelmeyi tercih etmesi halinde kendisinin ve Erdoğan’ın İstanbul’a gitmeye de hazır olduklarını belirtti. "Rusya’nın bu süreçte herhangi bir manipülasyon yapmasının önüne geçmek istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Ukrayna lideri, Putin’le görüşmenin gerçekleşmesi için ellerinden geleni yapacaklarını vurgulayarak, “Ateşkese karar verebilecek tek kişi Putin’dir.” dedi.