
Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, 27 Eylül Cumartesi günü düzenlediği basın toplantısında Kremlin’e yönelik sert açıklamalarda bulundu.
Rusya’nın Ukrayna enerji altyapısına yönelik saldırılarına karşılık olarak, benzer bir karşılık verileceği uyarısında bulunan Zelenskıy, “Başkentimizde karartma tehdidi olursa, Kremlin bunu bilmelidir ki Moskova’da da karartma yaşanacaktır” dedi.
Zelenskıy, Rusya’nın agresif politikalarının sonuçlarını net bir şekilde anlaması gerektiğini belirterek, “Rusya, medenî ülkelerin vahşi ülkelerden farkının, hiçbir zaman ilk saldırıyı başlatmamaları ve agresör olmamaları olduğunu bilmelidir. Ama bu, zayıf oldukları anlamına gelmez. Zayıflık göstermeye gerek yok” ifadelerini kullandı.