SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD Adalet Bakanı Rusya konusunda ifade verecek

Adalet Bakanı Jeff Sessions bugün Senato İstihbarat Komitesi'ne Rus yetkililerle temasları ile ilgili ifade verecek.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2017 17:53
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2017 17:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD Adalet Bakanı Rusya konusunda ifade verecek

ABD Başkanı Donald Trump tarafından geçtiğimiz ay görevine son verilen FBI Başkanı James Comey'in ardından Adalet Bakanı Jeff Sessions da Senato İstihbarat Komitesi'ne ifade verecek. Sessions'a komitede, Comey'nin kovulmasındaki rolü, başkanlık seçimleri kampanyasında Rus yetkililerle gerçekleştirdiği temaslar ve Trump yönetimiyle Moskova arasındaki olası gizli ilişkilere dair soruşturmadan çekilme kararına dair sorular yöneltilmesi bekleniyor.



153176



ABD'li Kongre üyeleri haftalardır, Sessions'ın özellikle geçen yaz ve sonbaharda Rusya'nın ABD Büyükelçisi Sergey Kislyak ile gerçekleştirdiği görüşmeler konusunda bilgi almak için baskı yapıyordu.



Trump'ın seçim kampanyasındaki danışmanlarından biri olan Sessions, Adalet Bakanlığı görevine başladığından bu yana Rusya ile olan ilişkileri nedeniyle mercek altında.



Sessions, Ocak ayında görevinin onaylanması için Senato'da yapılan oturumda, seçim kampanyası sırasında Rus yetkililerle görüştüğü iddialarını yalanlamış, ancak Mart ayı başındaki açıklamasında Ruslarla seçimden önce iki kez buluştuğunu açıklamıştı. Jeff Sessions, 2016 yılında iki kez Rusya'nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile görüştüğünü ancak bu görüşmelerin hiçbirinin Ruslar ile Donald Trump'ın seçim kampanyası arasındaki bağlantılar hakkında olmadığını açıkladı.



ABD Adalet Bakanı Sessions, konuyla ilgili başlatılan federal soruşturmada ise, çıkar çatışması yaratabileceği gerekçesiyle kendisini soruşturmanın dışında bıraktırmıştı.



Ancak Kongre üyeleri Sessions'ın Washington'daki bir otelde üçüncü bir görüşme gerçekleştirmiş olabileceği yönünde duyumlar olduğunu öne sürerek, konu hakkında detaylı açıklama talep etmişti. Adalet Bakanlığı ise bu iddiaları reddetmişti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.