SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

ABD Hazine Bakanlığı, İran'a yaptırım listesine 6 kişi ve 3 kuruluşun eklendiğini duyurdu.

Haber Giriş Tarihi: 10.05.2018 21:19
Haber Güncellenme Tarihi: 10.05.2018 21:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, 6 kişi ve 3 kuruluşun Yabancı Varlıkların Kontrolü Ofisi (OFAC) tarafından  İran'la ilgili yaptırım listesine eklendiği belirtildi.

 

TRUMP’TAN İRAN’A YENİ UYARI

Söz konusu 6 kişinin 3'ünün İran doğumlu olduğu bilgisine yer verilen açıklamada, 3 kuruluşun da İran'da kayıtlı bulunduğu belirtildi.

Açıklamada ayrıca, listeye eklenen 6 kişinin ve bir kuruluşun İran Devrim Muhafızları Ordusu ile ilişkisi olduğu bildirildi. ABD Başkanı Donald Trump, salı günü, ülkesinin P5+1 ülkeleri ile İran arasında yapılan nükleer anlaşmadan çekileceğini duyurmuştu.

Trump'ın kararının ardından ABD Hazine Bakanlığı, İran'a yönelik ilk yaptırım paketinin 6 Ağustos'ta, ikinci yaptırım paketinin ise 4 Kasım'da devreye gireceğini açıklamıştı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.