SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Azerbaycan'da anayasa değişikliği için halk oylaması başladı

Haber Giriş Tarihi: 18.03.2009 08:31
Haber Güncellenme Tarihi: 18.03.2009 08:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Azerbaycan'da anayasa değişikliği için halk oylaması başladı
Azerbaycan'da anayasa değişikliği için  oy verme işlemi yerel saatle 08.00'de başladı.
Anadolu ajansının haberine göre, Referandumda, anayasanın 101'inci maddesindeki ''bir kişinin 2 defadan fazla cumhurbaşkanı seçilemeyeceği'' kısıtlamasının kaldırılması, daha önce cumhurbaşkanlığı yapmış şahıslara ''eski cumhurbaşkanı'' statüsü verilmesi, halen 125 olan milletvekili sayısının 150'ye çıkarılması, belediyelerin çalışmalarıyla ilgili meclise bilgi vermeleri gibi değişiklikler halkoyuna sunuldu.
Merkez Seçim Komisyonu, 500 oy sandığının yakınına kamera yerleştirildiğini, bu sandıklardaki oy kullanma sürecinin internet üzerinden canlı olarak izlenebileceğini açıkladı.
Yerel saatle 19.00'da sandıkların kapanacağını belirten komisyon yetkilileri, ilk sonuçların sandıkların kapanmasından sonraki birkaç saat içinde açıklanmasının öngörüldüğünü, ayrıca oy verme süresince de ülke genelinde katılım ve sürecin genel gidişatıyla ilgili açıklamalar yapılmasının öngörüldüğünü bildirdi.
Ülkedeki muhalefet, değişiklikler arasında yer alan bir kişinin iki defadan fazla cumhurbaşkanı seçilmesiyle ilgili değişikliğin, ikinci 5 yıllık görevini sürdüren şimdiki Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'e ömür boyu cumhurbaşkanı olmanın yolunu açacağı eleştirisini dile getiriyor.

QHA
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.