SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Brexit süreci yıllar sürebilir"

İngiltere Dışişleri Bakanlığı, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nin her ülkesiyle ayrı ayrı ikili ticaret anlaşmalarının imzalanması gerektiğini belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2016 13:39
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2016 13:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“Brexit süreci yıllar sürebilir"

İngiltere Dışişleri Bakanı Phillip Hammond, İngiltere’nin Avrupa Birliği’nden çıkma sürecinin altı yıla kadar uzayabileceğini açıkladı.

The Guardian gazetesinin habere göre Avam Kamarası’nda konuşan İngiltere Dışişleri Bakanı Phillip Hammon, sadece Brüksel’le doğrudan yapılacak olan müzakerelerin iki sene kadar sürebileceğini, bununla birlikte ayrıca İngiltere’nin Avrupa Birliği’nin her ülkesiyle ayrı ayrı ikili ticaret anlaşmalarını imzalaması gerektiğini açıkladı.

Hammon, “İngiltere ve AB arasındaki anlaşma paylaşılan yeterlilik meselesi olarak kabul edilecek olursa, onun Avrupa Birliği'nin 27 ülkesinin ulusal parlamentoları tarafından onaylanması gerekiyor. Ve bunun yapılması için gereken minimum sürenin, müzakerelerin başlamasından sonra dört yıl olduğunu söylersem hiç yanılmam diye düşünüyorum” diye konuştu.

İngiltere'de 23 Haziran'da yapılan referandumda, halkın yüzde 52'si  AB'den çıkılması yönünde oy kullanmıştı. AB'den çıkış için İngiltere'nin AB  Antlaşması'nın 50. maddesini yürürlüğe koyması ve AB'ye resmen referandum sonucunu iletmesi gerekiyor.

Avrupa Parlamentosu, İngiltere'den üyelikten çıkışı düzenleyen AB Antlaşması'nın 50. maddesini çok hızlı bir şekilde yürürlüğe koyarak çıkış müzakerelerinin en kısa sürede başlatmasını istedi. Ayrıca AB Konseyi'ne İngiltere'nin 2017'nin ikinci yarısındaki AB Dönem Başkanlığının, Birliğin yönetiminin tehlikeye sokulmaması için iptal edilmesi çağrısında da bulunuldu.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.