SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Dışişleri'nden Çiygöz'ün annesiyle görüşmesi için talep

Kırım’ın işgalci Rus yönetimi Ahtem Çiygöz’ün ağır hasta annesiyle görüşmesine izin vermiyor.

Haber Giriş Tarihi: 16.06.2017 11:46
Haber Güncellenme Tarihi: 16.06.2017 12:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Dışişleri'nden Çiygöz'ün annesiyle görüşmesi için talep

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı, Kırım’ın işgalci yönetiminden 2 yıldır tutuklu olarak alıkoyduğu Kırım Tatar Milli Meclisi Başkan Yardımcısı Ahtem Çiygöz’ün tedavisi olmayan bir hastalıkla mücadele eden annesiyle görüşmesine izin vermesini talep etti.



Dışişleri Bakanlığı Basın Sözcüsü Maryana Betsa, Twitter hesabı üzerinden, “Kırım Özerk Cumhuriyeti’nin işgal yönetiminden Ahtem Çiygöz’ün ölmek üzere olan annesiyle görüşmesine izin vermesini talep ediyoruz. Hasta annesini görmeye hakkı var” şeklinde paylaşımda bulundu.



156483



Ukrayna Parlamentosu İnsan Hakları Yetkilisi Sekreterliği Başkanı Bogdan Kriklivenko, bu konuda Rus ombudsmana daha bir hafta önce mektup gönderildiğini bildirerek, “Daha 9 Haziran günü ilk kademe mahkemesinin reddinden sonra “Rus Themis’in” insanlık kalıntılarına ulaşmak umuduyla  Ukrayna Verhovna Radası İnsan Hakları Yetkilisi Valeriya Lutkovskya, Rusya İnsan Hakları Yetkilisi Tatyana Moskalkova’ya Ahtem Çiygöz’ün annesiyle görüşme hakkının sağlanmasına yardımcı olması için müracaat etti. Mektuba resmi cevap verilmedi.” diye bildirdi.



 156705



Rus işgali altında bulunan Kırım’ın Kremlin kontrolündeki sözde mahkemesi Ahtem Çiygöz’ün annesiyle görüşmesine ikinci kez izin vermedi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.