SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Kırım Tatar Milli Meclisi'nden kritik Interpol açıklaması

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) yaptığı açıklamada, Rusya Federasyonu temsilcisinin, Interpol Başkanı olarak seçilmesinin teşkilatın temel ilkeleri ve hedeflerinin zedelenmesine yol açacağını belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 20.11.2018 14:19
Haber Güncellenme Tarihi: 20.11.2018 14:24
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Kırım Tatar Milli Meclisi'nden kritik Interpol açıklaması

Kırım Tatar Milli Meclisi, Interpol Başkanlık seçimleriyle ilgili bir bildiri yayınladı. Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov’un Facebook’ta yayınladığı bildiride KTMM, Rusya İçişleri Bakanlığı Tümgenerali olan Aleksandr Prokopçuk’un Interpol başkanı olarak seçilmesi durumunda, totaliter ve otoriter devletlerin, teşkilatın veritabanı ve mekanizmaları üzerindeki kontrolü ele alarak onları insan hakları ve özgürlükleri bastırmak için kullanabileceğine dikkat çekti.



Rusya, Ukrayna’ya karşı askeri saldırganlık yürütürken ve Kırım’ı işgal altına alarak orada Kırım Tatarlarına karşı kültürel soykırım politikası gerçekleştirirken, ayrıca MH17 sefer sayılı uçağını düşürmek ve Birleşik Krallık’ta kimyasal silah kullanmakla suçlanırken Rus temsilcisinin Interpol'un başına geçmemesi gerektiği savunulan bildiride, "KTMM, üye ülkeleri Interpol’ün Rusya Federasyonu tarafından ele geçirilmesini durdurmaya ve Rusya Federasyonu temsilcisinin 87. Interpol Genel Kurulu Toplantısında başkan olarak seçilmesini engellemeye çağırıyoruz." denildi.



174994



Bilindiği gibi Dubai’de 18-21 Kasım tarihleri arasında 87. Interpol Genel Kurulu Toplantısı düzenlenecek. 21 Kasım tarihinde teşkilatın yeni başkanı seçilecek.



Interpol Başkanlık koltuğu için yarışan adaylar arasında Rusya İçişleri Bakanlığı eski subayı, Interpol Başkan Yardımcısı Aleksandr Prokopçuk da yer alıyor. Rusya adayı dışında başkanlık koltuğu için Güney Kore ve Güney Afrika adayları da yarışacak.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.