SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Merkez Bankası piyasaların etkilenmemesi için önlemler aldı

Türkiye'de Merkez Bankası darbe girişiminden piyasaların etkilenmemesi için önlemler alacak.

Haber Giriş Tarihi: 17.07.2016 16:19
Haber Güncellenme Tarihi: 17.07.2016 16:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Merkez Bankası piyasaların etkilenmemesi için önlemler aldı

Türkiye'de bir grup askerin darbe girişiminin püskürtülmesinin ardından, bu olayın piyasaları nasıl etkileyeceği merak edilirken, finans cephesinin aktörleri de gerekli önlemleri almaya devam ediyor. Bu kapsamda, söz konusu darbe girişiminin piyasaya etkisini minimize etmek için Türkiye Bankalar Birliği (TBB) üyesi bankalar ve Merkez Bankası, bugün saat 10.30'da olağanüstü toplandı.Toplantı sonrası Merkez Bankası'ndan alınan önlemlere yönelik yapılan açıklamada finansal piyasaların etkin işleyişinin sürdürülmesi amacıyla bazı tedbirler alındığı kaydedildi. 

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'ndan yapılan açıklama ve alınan önlemler şöyle:

"Finansal piyasaların etkin işleyişinin sürdürülmesi amacıyla aşağıdaki tedbirler alınmıştır:

1)Merkez Bankası tarafından bankalara gerekli likidite limitsiz olarak sağlanacaktır.

2)Bankalara sağlanan gün içi likidite imkânının komisyon oranı sıfır olarak uygulanacaktır.

3)Türk lirası likidite sağlamak amacıyla, ihtiyaç duyulması halinde, bankalar tarafından limitsiz tutarda teminat döviz deposu getirilebilmesine imkân tanınacaktır.

4)Bankaların döviz deposu almak üzere de kullanabilecekleri yaklaşık 50 milyar ABD doları seviyesindeki mevcut limitleri gerektiğinde artırılabilecek ve kullanım şartlarında (teminat ve maliyet) iyileştirmeye gidilebilecektir.

5)Merkez Bankası nezdindeki tüm piyasalar ve sistemler (Elektronik Fon Transfer ve Elektronik Menkul Kıymet Transfer) işlemler tamamlanıncaya kadar açık tutulacaktır.

6) Piyasa derinliği ve fiyat oluşumları yakından takip edilecektir.

7)Gerekli görülmesi halinde, finansal istikrarı korumaya yönelik ihtiyaç duyulacak tüm önlemler alınacaktır. Kamuoyunun bilgisine sunulur."

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.