SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Naftogaz” “Gazprom”a: gaz ücreti zamanında ödenecektir

Haber Giriş Tarihi: 03.03.2009 11:59
Haber Güncellenme Tarihi: 03.03.2009 11:59
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“Naftogaz” “Gazprom”a: gaz ücreti zamanında ödenecektir
Hidrokarbon ticaretini yapan Rusya’nın en büyük şirketi olan “Gazprom” şirketinin resmi temsilcisi Sergey Kupriyanov, Rusya gazının Ukrayna’ya ve Ukrayna üzerinden Avrupa ülkelerine nakliyesinden sorumlu Ukrayna’nın “Naftogaz Ukrainı” şirketinin Şubat ayında aldığı doğal gazın parasını zamanında ödeme sözünü verdiğini söyledi.  

www.rian.ru internet sitesinde yer alan bilgilere göre, geçtiğimiz günlerde Rusya “Gazpprom” Yönetim Kurulu Başkanı Aleksey Miller ve “Naftogaz Ukrainı” Yönetim Kurulu Başkanı Oleg Dubina  arasında yapılan telefon görüşmesi yapıldı. Dubina ile Miller arasında yapılan telefon görüşmesi sırasında taraflar Ukrayna şirketinin Şubat’ta gelen gaz ücretini zamanında ve tam olarak ödemesi, Rusya şirketinin de buna karşılık olarak gaz nakliyesini kesmeyeceği konusunda anlaşma sağlandı.
Kupriyanov, konu ile ilgili yaptığı açıklamada “”Gazprom” Şubat ayında verilen gazın alınması şartları ile ilgili ceza kesmeyecek” dedi.
Rusya ile Ukrayna arasında sağlanan gaz anlaşmalarına göre Ukrayna’nın 7 Mart gününe kadar  şubat ayında aldığı doğalgaz için Rusya’ya 400 milyon dolar  ödemesi gerekiyor. Anlaşma, Ukrayna’nın şubat ayında gazın ücretini ödememesi halinde, gaz alım satımında ön ödeme sistemine geçilmesini öngörüyor.
Son günlerde Ukrayna Naftogaz şirketinin gaz ücretini ödeme konusunda bazı problemler yaşadığı konusunda bilgiler ortaya çıktığını belirtmek lazım.

“Naftogaz Ukrainı” şirketinin basın sekreteri Valentin Zemlanskiy, 27 Şubat günü  “Naftogaz”  şirketi Şubat ayında aldığı doğalgaz parasını Ukrayna milli parası olan grivna olarak topladığını ve topladığı paraları dolara çevirdiğini bildirdi.
Bundan önce “Naftogaz Ukrainı” şirketi, Rusya “Gazprom” şirketine  Ukrayna’ya gelen gaz miktarını 2009 yılında planlanan 40 milyar metreküpten 33 milyar metreküpe veya  %17,5 oranında,  azaltmaya teklif sunmuştu.

Saide Acımambetova- Osman Bayramaliyev
QHA
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.