SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

“Polonya Rusya’ya yönelik yaptırımları arttırmaya hazır”

Polonya Dışişleri Bakanlığı, uluslararası kabul görmüş sınırlarda Ukrayna'nın toprak bütünlüğün ve egemenliğini destekleme tutumunun değişmediğini teyit etti.

Haber Giriş Tarihi: 26.05.2018 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 26.05.2018 12:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
“Polonya Rusya’ya yönelik yaptırımları arttırmaya hazır”

Polonya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna topraklarının işgaline son vermek için etkili adımlar atmadığı takdirde, Moskova'ya karşı yaptırımları arttırmaya hazır olduğunu açıkladı.

Ukrayna’nın Varşova Büyükelçiliği’nden öyapılan açıklamaya göre Ukrayna ve Polonya dışişleri bakanlıklarının sözleşme ve hukuk bölümlerinin yöneticileri düzeyinde Kırım işgalinin hukuki sonuçları hakkında 25 Mayıs tarihinde Varşova'da yapılan istişareler sırasında, Polonya Dışişleri Bakanlığı’nın, uluslararası kabul görmüş sınırlarda Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğini destekleme tutumunun değişmediğini teyit ettiği belirtildi.

Bunun yanı sıra, iki ülkenin dışişleri bakanlıkları, Rusya'nın Ukrayna’nın topraklarının işgaline son vermeye yönelik etkili adımlar atmaması durumunda, Kırım ve Ukrayna'nın doğusundaki yasadışı eylemleriyle bağlantılı olarak uluslararası toplum tarafından Rusya Federasyonu'na karşı uygulanan yaptırımların güçlendirilmesi gerektiğini de kaydetti.

Taraflar, yaptırımların Ukrayna toprak bütünlüğü tam olarak yeniden tesis edilene dek etkili olması gerektiğini vurguladı.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.