SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Poroşenko: Silahlı çatışma durdurulmalı

Haber Giriş Tarihi: 09.06.2014 10:03
Haber Güncellenme Tarihi: 09.06.2014 10:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Poroşenko: Silahlı çatışma durdurulmalı

Kiev’de, 8 Haziran tarihinde Ukrayna’nın doğusunda barışçıl planın hayata geçirilmesi için temas grubunun toplantısı yapıldı.

Toplantıya Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Ukrayna’nın Almanya Büyükelçisi Pavel Klimin, AGİT Genel Sekreteri’nin özel temsilcisi Heidi Tagliavini ve Rusya Federasyonu’nun Ukrayna Büyükelçisi Mihail Zurabov katıldı. Petro Poroşenko, tarafların Normandiya’da Almanya Başbakanı Angela Merkel, Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yapılan görüşmede varılan anlaşmaların gerçekleştirilmesi için çalışması gerektiğini kaydetti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, “Ukrayna’nın doğusunda bu hafta ateş kesilmeli. İnsanların öldüğü her gün, Ukrayna’nın böyle yüksek bedel ödediği her gün kabul edilemez. Bundan dolayı siyasi tercihlerine bakmadan Donbass bölgesinde yaşayan her bir Ukrayna vatandaşının güvenliğini garanti etmek için ilk olarak Ukrayna’nın sınır koruma servisinin çalışmalarının yenilenmesi gerekiyor” dedi.

Petro Poroşenko, Ukrayna’nın doğusunda barışçıl planın uygulanması çerçevesinde gerçekleştirilen çalışmaların ve alınacak önlemlerin görüşülmesi için üç taraflı temas grubunun her gün toplanmasını teklif etti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.