SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Putin: "ABD ile ilişkiler Soğuk Savaş döneminden de kötü"

Vladimir Putin, ABD ile “karşılıklı işbirliği temelinin yıkıldığını” ifade etti.

Haber Giriş Tarihi: 02.06.2017 16:49
Haber Güncellenme Tarihi: 02.06.2017 16:54
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Putin: "ABD ile ilişkiler Soğuk Savaş döneminden de kötü"

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya ile ABD arasındaki ilişkilerin, Soğuk Savaş döneminden beri en alt seviyede olduğunu söyledi.

St. Petersburg Uluslararası Ekonomik Forumu çerçevesinde düzenlenen “Rusya-ABD İş Diyalogu” oturumunda konuşan Putin, “ABD ve Rusya Federasyonu BM, G20 gibi uluslararası platformlarda diyaloga devam ediyor, fakat “karşılıklı işbirliği temeli yıkıldı” dedi.

ABD ve Rusya arasındaki sorunların aşılabilmesi için iş adamlarının göstereceği inisiyatife ihtiyaç duyulduğuna işaret eden Putin, iş dünyasının desteğiyle iki ülke arasındaki politik diyaloğun da inşa edilebileceğini vurguladı.

Putin, diyaloğun tekrar kurulması için iş adamlarının desteğini isteyerek, “ABD'de yeni seçilmiş başkanınıza ve yönetiminize destek olmanızı rica ediyorum.” dedi.

Rusya ve ABD arasındaki ticari iş birliğinin ise iyi bir noktada bulunduğunu belirten Putin, ekonomik ilişkilerin istikrarlı bir durumda olmasının, politikada yaşanan gerginlik dönemlerinde sigorta görevi gördüğünü söyledi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.