SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rus yanlısı teröristler Ukraynalı istihbaratçıları esir aldı

Rusya yanlısı ayrılıkçılar tarafından işgal edilen Lugank bölgesinde görev yapan Ukraynalı istihbarat grubu teröristler tarafından esir alındı.

Haber Giriş Tarihi: 11.03.2017 12:09
Haber Güncellenme Tarihi: 11.03.2017 12:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rus yanlısı teröristler Ukraynalı istihbaratçıları esir aldı

Ukrayna’nın Lugansk Bölgesinde görev sırasında kaybolan Ukraynalı istihbarat grubu, 11 Şubat tarihinden beri Rus yanlısı teröristlerin elinde bulunuyor.



Ukrayna silahlı Kuvvetleri Özel Harekat Güçleri Komutanlığından yapılan açıklamada, teröristlerinin FSB ile birlikte, kendileri için uygun “itirafları” elde etmek için Ukraynalı askerlere işkence ve psikolojik baskı uyguladığı bildirildi.



Açıklamada, “Başka ülkenin gizli servis çalışanları ve onun kontrol ettiği terör grupları esirlerle her zamanki düzene göre çalışıyorlar. Fiziksel işkence, psikolojik baskı, psikotrop maddeler, bireyi aşağılama onların her zaman kullandığı baskı unsurları. Böylece militanlar esirleri hiç yapmadıkları şeyleri itiraf etmeye zorluyor” denildi.



Ukrayna, kendi askerlerine karşı insani davranış sağlamak ve onları olabildiğince hızlı eve döndürmek için uluslararası insan hakları kuruluşlara, Ukrayna’daki AGİT gözlem misyonuna, devlet adamlarına ve sivil aktivistlere çağrıda bulundu.



 153037



Özel Harekat Güçleri Komutanlığı, uluslararası uzmanların katılımıyla esirlerin bağımsız tıbbi muayenesinde ısrar ederek, teröristlerin esirlerden sözde itiraf elde etmek için kullanmaları ihtimali yüksek olan psikotrop maddelerin Ukraynalı askerlerin kanında varlığının araştırılmasını istedi.



 

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.