SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya’nın Akmescit Başkonsolosluğu yeni Rus Soydaşları Koordinasyon Kurulunu sahiplenmedi

Haber Giriş Tarihi: 28.10.2011 16:32
Haber Güncellenme Tarihi: 28.10.2011 16:32
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya’nın Akmescit Başkonsolosluğu yeni Rus Soydaşları Koordinasyon Kurulunu sahiplenmedi
AKMESCT/SİMFEROPİL, 28.10.2011 (QHA) – Rusya Federasyonu’nun Akmescit Başkonsolosluğu, bazı Rusya yanlısı teşkilatların şu anda var olan Rus Soydaşlar Teşkilatları Kırım Koordinasyon Kurulu’na alternatif bir koordinasyon kurulunu kurmasını bir provokasyon olarak yorumladı.
Yeni kurulan koordinasyon kurulu temsilcisi Vladimir Amelin, daha önce bu teşkilatı Sivastopol’de (Akyar) ve Akmescit’te bulunan toplam 111 Rusya yanlısı teşkilatın Rusya Dışişleri Bakanlığına bağlı ROSSOTRUDNİÇESTVO Federal Ajansı Başkan Yardımcısı Sergey Şapovalov’un başkanlığında kurduğunu açıklamıştı. Amelin, yaptığı açıklamada, yeni koordinasyon kurulunun, Kırım’da aktif olan, ancak Ukrayna’nın bağımsız devlet olduğu 20 yıl boyunca korumasız kalan Rusya yanlısı teşkilatlara koruma sağlanması amacıyla kurulduğunu kaydetmişti.
Rusya Federasyonu’nun Akmescit Başkonsolosluğu, yayımladığı açıklamada yeni koordinasyon kurulunun kurulmasının, Vladimir Çerkaşın ve Nadejda Polyakova gibi Kırım’da faaliyet gösteren Rusya yanlısı aktivistlerin yapmış olduğu yeni bir provokasyon olduğunu belirtti. Başkonsolosluğun açıklamasında bu kurulu kuran aktivistlerin kendi siyasi çıkar veya popülizm sistemlerinde “Rus ideolojisini” kullanma konusunda büyük tecrübeye sahip oldukları belirtildi.
Açıklamada şöyle deniliyor: “Bu gruplar ve liderlerinin faaliyetinin gerçekte, özellikle günümüzde Rusya’nın menfaatleri ve yurt dışındaki Rus soydaşlarının haklarının gerçek savunmasıyla hiçbir alakası olmadığını vurgulamaktayız”.
Açıklamada, Rusya devletinin Kırım’da desteklediği tek koordinasyon kurulunun olduğunu, bu kurulun da Kırım Rusya Cemiyeti Başkanı Sergey Tsekov’un başkan olduğu  Rus Soydaşlar Teşkilatlarının Kırım Koordinasyon Kurulu’nun olduğu belirtildi.
İrfan Ametov - Osman Bayramaliyev

QHA
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.