SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Rusya'nın Ukrayna savaşında Çeçen takviyesi

Rusya, Ukrayna’nın doğusuna yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda Çeçenistanlıları ve Dağıstanlıları kullanıyor.

Haber Giriş Tarihi: 20.04.2016 15:09
Haber Güncellenme Tarihi: 20.04.2016 15:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Rusya'nın Ukrayna savaşında Çeçen takviyesi

Ukrayna Savunma Bakanlığı'na bağlı İstihbarat Teşkilatı, Rusya’nın, Ukrayna’daki askeri birliklerini Dağıstan ve Çeçenistan sakinleri ile takviye ettiğini bildirdi.

İstihbarat Teşkilatı’nın açıklamasında, “Çok sayıda Rus askerin, Rusya’nın Ukrayna’da başlattığı savaşa katılmayı reddettiğinden dolayı Rusya Silahlı Kuvvetleri, Güney Kafkasya halkları mensuplarından oluşan birlikleri Donbas’a gönderiyor” diye kaydedildi.

Buna göre Ukrayna’nın işgal altındaki Novoazovsk şehrinde konuşlandırılan Rus ordusunun mekanize piyade tugayına 19 Nisan tarihinde Dağıstan ve Çeçenistan’dan gelen kişilerin katıldığını belirten İstihbarat Teşkilatı, “Söz konusu birliğin askerlerinden birisinin kimliği tespit edildi: 18 Temmuz 1985 doğumlu Alibatırov İslam Ramazanoviç” açıklamasında bulundu.

Bunun yanı sıra İstihbarat Teşkilatı, ateşkesin ilan edilmesine rağmen Rus askerlerin ve Rusya yanlısı teröristlerin devamlı olarak Ukrayna askerlerine saldırı düzenlediğini bildirdi.

Rusya'nın Ukrayna cephesine Dağıstanlı ve Çeçenistanlı askerlerini göndermesinin diğer bir sebebinin, Rusya'ya gönderilen asker cenazelerinin kamuoyunda yaratabileceği infial olduğu tahmin ediliyor.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.