SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Sosyalist Partisi Simferopol’de miting yapacak

Haber Giriş Tarihi: 12.03.2009 11:43
Haber Güncellenme Tarihi: 12.03.2009 11:43
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Sosyalist Partisi Simferopol’de miting yapacak
Ukrayna Sosyalist Partisi Kırım Teşkilatı Başkanı Valeriy İvanov, 11 Mart’ta Simferopol’de (Akmescit) düzenlediği basın toplantısında 14 Mart’ta, SSCB geneli referandumun 18. yıldönümü dolayısıyla miting yapılacağını bildirdi.

İvanov, “Biz, 1 Mayıs’ta olduğu gibi işçilerin şehrin merkez sokaklarından geçip 17 Mart ve 1 Aralık 1991 tarihli referandum sonuçlarının yerine getirilmesi yönünde kendi isteklerini bildirmelerini istiyoruz. Biz, işçilerin bu isteklerini Ukrayna Cumhurbaşkanı, Ukrayna Cumhurbaşkanı Kırım Özerk Cumhuriyeti Daimi Temsilciliği ve SBU’nun (Ukrayna Milli İstihbarat Servisi) duymasını istiyoruz.

Bu, bizim Avrasya Ekonomi Topluluğu konusunu bir kez daha gündeme getirmemiz gerektiği anlamına gelir. Çünkü Ukrayna Dünya Ticaret Örgütünde kalmaya devam ederse, ülkenin ekonomisi çöker ve halk fakirleşmeye devam eder. Böyle yaşanmaz!” dedi.

İvanov, Akmescit’teki mitinge Ukrayna Sosyalist Partisi lideri Nataliya Vitrenko’nun bizzat katılacağını belirtti.
Ukrayna Sosyalist Partisi Kırım Teşkilatı Başkanı Valeriy İvanov, “eylem önemli olduğunadan dolayı mitingler Ukrayna’nın 5 şehrinde yapılacak. Akmescit hariç, bütün bu şehirlerin nüfusu milyonluk şehirlerdir. Akmescit, Kırım halkının özelliklerinden ve Ukrain milliyetçiliğinden dolayı depresyona giren Kırım halkının desteklenmesi amacıyla seçildi” dedi.

SSCB geneli referandum milletvekillerinin 4. toplantısında alınan karara göre 17 Mart 1991 tarihinde yapılmıştır. Referandumda halka “SSCB’nin, eşit haklara sahip bağımsız ülkelerden oluşan ve milliyete bakmaksızın insan hakları ve özgürlüklerinin tam olarak garanti edildiği yenilenmiş bir federasyon şeklinde kalmaya devam etmesini istiyor musunuz?” sorusu soruldu. Referanduma SSCB halkının %80 katılmış bunların %76,4’ü bu soruya “evet” cevabını vermişti. Ukrayna’da referanduma halkın %83,5’i katıldı. Bunların %70,2’si SSCB’nin kalmasını destekledi. Kırım’da Sevastopol (Akyar) hariç, SSCB’yi halkın %87,6’sı desteklemişti.

Elvida İslamova- İlyas Ali     

QHA
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.