SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Ukrayna, Rusya'nın Azak Denizi'ndeki faaliyetlerini uluslararası mahkemeye taşıyacak

Ukrayna İşgal Edilen Bölgelerden ve İç Mültecilerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Georgiy Tuka, Rusya’nın Azak Denizi’ndeki saldırgan faaliyetlerini uluslararası mahkemeye şikayet etmek için kanıt topladıklarını kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 01.11.2018 10:35
Haber Güncellenme Tarihi: 01.11.2018 10:56
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Ukrayna, Rusya'nın Azak Denizi'ndeki faaliyetlerini uluslararası mahkemeye taşıyacak

Ukrayna'nın, Azak Denizi’nde Rusya tarafından yasa dışı durdurulan gemileri kayda alarak uluslararası mahkemeye başvurmak için kanıt topladığı öğrenildi.



 



Bir televizyon kanalında konuşan Ukrayna İşgal Edilen Bölgelerden ve İç Mültecilerden Sorumlu Bakan Yardımcısı Georgiy Tuka, Rusya’nın Azak Denizi’nde yürüttüğü yasa dışı faaliyetlerinin Ukrayna tarafından kayda alındığına dikkat çektiği konuşmasında “Her şey belgeleniyor, her olay. Ayrıca Rusya’nın alıkoyduğu gemilerin sahipleri ve  kaptanlarının da ifadeleri alınıyor. Bir araya toplanan tüm bu bilgiler, Ukrayna Dışişleri Bakanlığının Rusya’ya karşı uluslararası mahkemede açacağı yeni dava için temel oluşturacak.” dedi.



 



Uluslararası hukuka göre sivil gemilerin sadece köle ticareti, korsanlık, yasa dışı yayın yapma ve bayrak değiştirme durumlarında durdurulabildiğini ifade eden Tuka, “Rusya’nın bu faaliyetleri haklı çıkaracak hiçbir yasal dayanağı yoktur.” ifadesini kullandı.



 



 174611



 



Konuyla ilgili, 30 Ekim tarihinde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde, Ukrayna'daki durum masaya yatırılmıştı. Toplantıda konuşan BM Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Rosemary DiCarlo, Rusya’yı Azak Denizi'ndeki durumu kötüleştirecek provokasyonlardan vazgeçmeye davet etmişti.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.