SON DAKİKA
Hava Durumu

Savaş politikalarının ABD'ye toplam maliyeti: "5.6 trilyon dolar"

ABD'nin 2001 yılından bu yana Afganistan, Irak, Suriye ve Pakistan'da yürüttüğü askeri operasyonların toplam maliyetinin 5.6 trilyon dolar olduğu açıklandı.

Haber Giriş Tarihi: 08.11.2017 15:20
Haber Güncellenme Tarihi: 08.11.2017 15:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Savaş politikalarının ABD'ye toplam maliyeti: "5.6 trilyon dolar"

ABD'nin 2001 yılından bu yana Afganistan, Irak, Suriye ve Pakistan'da yürüttüğü askeri operasyonların toplam maliyetinin 5.6 trilyon dolar olduğu açıklandı. Söz konusu miktar, ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) kendi tahmininden 3 kat daha fazla durumda bulunuyor.

Pentagon, 2001 yılında ABD'yi hedef alan saldırılardan bu yana gerçekleştirilen askeri faaliyetlerin toplam maliyetinin 1.5 trilyon dolara ulaştığı tahmininde bulunuyordu. Buna rağmen Brown Üniversitesi bünyesindeki Watson Uluslararası İlişkiler Enstitüsü'nün hazırladığı çalışma gerçek sayıların bundan çok daha fazla olduğunu ortaya çıkardı.

Çalışmayı hazırlayan Neta Crawford, "Savaş maliyetleri denilen şey, yıl içerisinde mızrağın sivri ucunu hazırlamak için harcadığımızdan çok daha fazlası. Bunun ötesinde mızrağın arkasında da pek çok maliyet var ve yine bu mızrağı kullanmanın da çeşitli sonuçları bulunuyor." şeklinde konuştu.

Çalışmaya, savaş gazileri için yapılan uzun dönemli sağlık harcalamaları ile ABD Dışişleri Bakanlığı'nın savaş diplomasisi için yaptığı harcamaların da dahil olduğunu aktaran Crawford, Gazi İlişkileri Departmanı, ABD İç Güvenlik Bakanlığı gibi kurumların gerçekleştirdiği bağlantılı harcamaların da bu hesaplamalarda yer aldığını belirtti.

Pentagon'un açıklamalarının aksine Crawford, ABD'nin savaş politikalarının her bir vergi mükellefi için yaklaşık 24 bin dolarlık bir masrafa neden olduğunu beyan etti. Paylaşılan bu muazzam büyüklükteki sayıların yanında ABD'nin yürüttüğü savaş politikalarının dünyaya olan bedeli ise bundan çok daha fazlası oldu.

En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.