SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

AGİT Dönem Başkanı: Rusya Federasyonu devlet terörü işliyor

AGİT Dönem Başkanı Polonya'nın Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin, sivilleri öldürmesi ve sivil altyapıları hedef almasının "devlet terörü" olduğunu söyledi. Rusya'nın saldırılarını durdurmanın ahlaki bir zorunluluk olduğunu belirtti.

Haber Giriş Tarihi: 15.03.2022 12:20
Haber Güncellenme Tarihi: 15.03.2022 12:20
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
AGİT Dönem Başkanı: Rusya Federasyonu devlet terörü işliyor

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dönem Başkanı, Polonya Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin, sivilleri öldürmesi ve sivil altyapıları hedef almasının "devlet terörü" olduğunu söyledi. Rau, Rusya'nın saldırılarını durdurmasının artık ahlaki bir zorunluluk olduğunu belirtti.

Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı Dönem Başkanı, Polonya'nın Dışişleri Bakanı Zbigniew Rau, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde yaptığı açıklamada, Rusya'nın Ukrayna'da "devlet terörü" işlediğini belirtti.

"BİZ İŞGALE NASIL KARŞILIK VERDİĞİMİZLE YARGILANACAĞIZ"

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırılarını durdurmanın bir "ahlaki zorunluluk" olduğun belirten Zbigniew Rau, BM Güvenlik Konseyi'ne Rusya'yı durdurma çağrısı yaptı ve "Failler yaptıklarıyla yargılanır, biz de nasıl karşılık verdiğimizle yargılanacağız" ifadesini kullandı.

"RUSYA, DEVLET TERÖRÜ İŞLİYOR"

Rusya'nın Ukrayna'da hastaneleri, okulları kasıtlı bir şekilde hedefe aldığını ve uluslararası anlaşmalarca yasaklanan silahları kullandığına vurgu yapan Zbigniew Rau, Rus güçlerinin Ukrayna'ya yönelik işgal saldırılarının, sivilleri öldürmelerinin ve sivil altyapıları hedef almalarının "devlet terörü" olduğunu söyledi.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.