SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Almanya Tarım Bakanı: Rusya, Ukrayna limanlarını kasten engelleyerek açlığı silah olarak kullanıyor

Almanya Tarım Bakanı Cem Özdemir, Ukrayna’daki ziyaretinde Ukraynalı mevkidaşı Mıkola Solskıy ile duran tahıl ihracatı üzerine görüştü. Ukrayna’dan tahıl ihraç etmenin alternatif yollarını aradıklarını dile getiren Bakan Özdemir, “Rusya, Ukrayna limanlarına engel olarak açlığı kasten silah olarak kullanıyor” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2022 02:45
Haber Güncellenme Tarihi: 07.07.2023 13:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Almanya Tarım Bakanı: Rusya, Ukrayna limanlarını kasten engelleyerek açlığı silah olarak kullanıyor

Almanya Tarım Bakanı Cem Özdemir, Ukrayna’ya yönelik düzenlediği resmi ziyarette, Ukrayna Tarım Bakanı Mıkola Solskıy ile Ukrayna’da duran tahıl ihracatı hususunda görüştü. Görüşmede, Ukrayna’dan tahıl ihraç etmenin alternatif yolları masaya yatırıldı.

RUSYA’NIN YENİ SİLAHI AÇLIK KRİZİ Mİ?

Bakan Özdemir, “Rusya, Ukrayna limanlarına engel olarak açlığı kasten silah olarak kullanıyor. Ukrayna limanlarının ve gemilerinin güvenliğinin garanti edildiğine dair güvenilir, etkili askeri garantiler olmadan Putin’in (Rusya Devlet Başkanı) sözüne güvenmek Ukrayna için kötü bir karar olur” değerlendirmesi yaptı. Özdemir, “Putin’in sözüne hiçbir şekilde güvenmem, ünlü bir yalancı olduğunu kanıtladı” ifadelerine yer verdi.

Rusya, 24 Şubat'ta başlattığı savaşta Ukrayna’daki tahılların ihracatına engel oluyor. Ukrayna dünyanın en çok tahıl ihracatı yapan 2’nci ülke olarak kaydediliyor. Tahıl ihracatının durmasıyla birlikte dünya, gıda krizi yaşıyor.

logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.