SON DAKİKA
Hava Durumu
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Avukat Emil Kurbedinov'dan esir değişimi yorumu: Soydaşlarım hala mücadele ediyor

Haber Giriş Tarihi: 07.09.2019 16:51
Haber Güncellenme Tarihi: 07.09.2019 17:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.qha.com.tr/
Avukat Emil Kurbedinov'dan esir değişimi yorumu: Soydaşlarım hala mücadele ediyor

Kırım Tatar siyasi tutsakların avukatlığını yapan Emil Kurbedinov, salıverilen Ukraynalı siyasi tutsaklar ve esir değişimi hakkında konuştu. Kurbedinov, "hem mutluyum, hem üzgünüm" dedi.

Gratı haber sitesine değerlendirmelerde bulunan Kurbedinov, “Hem mutluyum hem de üzgünüm. Mutluyum, çünkü denizciler ve diğer siyasi tutsaklar, bugün evlerinde olacaklar ve yakınlarına sarılacaklar. Mutluyum çünkü onlar cezaevlerinin zorluklarını onurlu bir şekilde aştılar. Ancak, diğer tutsakların cezaevlerinde kalmalarına üzülüyorum. Benim soydaşlarım, arkadaşlarım, tanıdıklarım ve artık genç olmayan erkekler, hala mücadelelerine devam ediyorlar. Hepimiz, onların da bir gün yakınlarına ve sevdiklerine kavuşacaklarına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

RUSYA VE İŞGAL ALTINDAKİ KIRIM'DAKİ CEZAEVLERİNDE HALEN 86 KİŞİ BULUNUYOR

Ayrıca, EuromaidanSOS teşkilatının koordinatörü olan Oleksandra Matviyçuk da esir değişiminden dolayı çok mutlu olduğunu ancak mücadeleye hala devam etmek gerektiğinin altını çizdi. Matviyçuk, "Rusya ve işgal altındaki Kırım’da (Ukrayna İstihbaratının hatırladığı 223 esir dahil olmadan) cezaevlerinde 86 kişi bulunuyor" dedi.

Facebook sayfasında Matviyçuk’un yayınladığı 86 kişilik listede siyasi tutsakların büyük bir kısmı Kırım Tatarı olması dikkat çekiyor.

https://www.facebook.com/olexandra.matviychuk/posts/10156487264862304
logo
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.